Dziś w grupie Skrzaty zapachniało prawdziwą kuchnią!
Podczas dzisiejszych zajęć nasze Skrzaty zamieniły się w małych kucharzy i odkrywców smaków. Wspólnie przygotowywały składniki na pyszną zupę jarzynową – obierały, kroiły i układały warzywa, ucząc się przy tym współpracy, cierpliwości i dokładności.
Dzieci poznawały różne warzywa – ich kolory, zapachy i smaki, dowiedziały się też, do czego są potrzebne i jak można je wykorzystać w kuchni. Nie zabrakło ciekawostek! Skrzaty odkryły, że cebulkę można delikatnie opalić, by zupa nabrała głębszego aromatu i wyjątkowego smaku.
To były zajęcia pełne radości, zapachów i wspólnej pracy, a także świetna okazja, by połączyć naukę z zabawą.
Nasze Skrzaty już wiedzą, że gotowanie to nie tylko przygotowywanie posiłku, ale też wspaniała przygoda i prawdziwa uczta dla zmysłów!
Justyna Troszczyńska
https://drive.google.com/file/d/1IKjL4kYr-UyjKmFDd8JSt0Q0Zx5UjfD_/view?usp=sharing